ЦВК призначила на 25 жовтня вибори депутатів до нових районних рад

1873 0
Сьогодні був останній день, коли можна було ухвалити рішення про проведення виборів до райрад.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Центральна виборча комісія сьогодні, 14 серпня, призначила на 25 жовтня перші вибори депутатів 119 районних рад. Про це йдеться на сайті відомства.

Читайте також: Уже не райцентр. Чи знають у Пустомитах, що з ними буде після втрати статусу

«Центральна виборча комісія призначила вибори до районних рад! Вибори відбудуться 25 жовтня 2020 року разом з виборами депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів. Постанову підтримали усі члени комісії», – повідомили у ЦВК. 

Експерт Агенції регіонального розвитку Львівської області Тарас Баранецький розповів Тvoemisto.tv, що питання існування районних рад і виборів до них дискусійне, тому що коли створювали ОТГ, то їм передали основні повноваження, натомість потреба у райрадах майже відпала.

За його словами, у нових районах після 25 жовтня буде районна державна адміністрація і структурні підрозділи центральних органів виконавчої влади. Відповідно, на Львівщині буде 7 районів, а ще в 15-ти колишніх районних центрах на перехідний період збережуться їх відокремлені підрозділи. Влада на районному рівні буде, але без представницьких та колегіальних повноважень.

Читайте також: Кабмін створив Львівську ОТГ. Як це вплине на вибори та бюджет

Нагадаємо, що 25 жовтня в Україні відбудуться чергові вибори у місцеві ради уже за новим законодавством та на новій територіальній основі. Зокрема, вперше мають обирати депутатів та голів ОТГ та райрад.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!