Що ми їмо. 5 фото екзотичних фруктів і спецій

4071 1
Багатогранна природа створила безліч смачних і корисних овочів, фруктів та спецій. Чимало з них є традиційними для щоденного раціону.Ми вирішили показати львів'янам, як виглядали звичні для нашого столу продукти, поки ще ніжилися під сонцем.

Ківі

Людство познайомилося з цим фруктом не так вже й давно. У середині ХІХ століття садівник-аматор із Нової Зеландії окультурив китайську ліану та винайшов рослину, яку ми сьогодні називаємо ківі. Описуючи смак стиглого плоду, говорять про поєднання ароматів аґрусу, полуниці, банана, дині, яблука, черешні й ананаса. Цей фрукт вважають дуже корисним. Один ківі – це добова норма вітаміну С, який покращує імунну й кровоносну системи, підвищує стресостійкість організму, допомагає тримати тіло в тонусі.

Кунжут

Ще давньогрецький історик Геродот згадував цю рослину у своїх працях та називав її "сезам". Із насіння кунжуту роблять олію, також його використовують у кулінарії. У Китаї ще здавна вірили, що ці маленькі білі зернятка продовжують життя та допомагають при захворюваннях шкіри. Неприємна гіркота свідчить про те, що насіння сушили або зберігали неправильно. Кунжут може бути небезпечним, адже викликає алергічну реакцію.

Гранат

Плоди гранату збагачені мінеральними речовинами й мікроелементами (кальцій, магній, калій, марганець, натрій), містять клітковину й амінокислоти. Із одного дерева зазвичай збирають 50-60 кілограмів урожаю. За легендою, уперше гранат посадила богиня кохання Афродіта. Цей плід згадується у Біблії та Корані, часто його асоціюють з "райським яблуком". Гранатом захоплювалися й змальовували на своїх картинах Леонардо да Вінчі, Сандро Боттічеллі, Сальвадор Далі. Також зображення плоду можна зустріти на картах Таро й старовинних монетах турецького міста Сіде.

Мигдаль

Зазвичай це кущ або невелике дерево, що належить до роду слив та може прожити до 130 років. Культивування мигдалю розпочалося на Близькому Сході ще задовго до нашої ери. Однак сьогодні американський штат Каліфорнія експортує його найбільше (понад 80% світового обсягу). У народній медицині ядра солодкого мигдалю споживають при цукровому діабеті, безсонні, мігрені, судомах, також як заспокійливий і протизапальний засіб. Особливе місце мигдаль займає в китайській та індонезійській кухні, де його додають практично до всіх видів м'яса.

Ваніль

Ця ліаноподібна рослина належить до виду орхідей. Батьківщиною ванілі вважають Мексику. Ацтеки зараховували цю рослину до найцінніших прянощів. Саме нею це плем'я платило данину іспанським конкістадорам. Так ваніль потрапила до Європи. Рослину використовують не лише в харчовій промисловості, а й у медицині. Вона має лікувальні властивості при розладах нервової системи, сонливості, ревматизмі, вживається як природний регулятор менструального циклу, антиоксидант й навіть як протираковий засіб.

За матеріалами: uk.wikipedia.org, ofigenno.cc.


Читайте також:
17 Січня, 2015 17:12
Юрій Ківі на монеті Нової Зеландії :)
[***]://dema.com.ua/Countries_Krause/New_Zealand.html
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!