Тисяча іграшок з Львівщини прикрасить головну ялинку країни. Відео

3544 0
Ялинку на Софіївській площі у Києві прикрасять трьома кілометрами гірлянд і тисячею яворівських іграшок.
фото: youtube.com

фото: youtube.com

«Висота головної ялинки цьогоріч становитиме 26 метрів, це на метр вище ніж в минулому році», – повідомив засновник проекту «Folk Ukraine» Ігор Добруцький, пише ukrinform.ua.  За його словами, головну ялинку країни привезуть до Києва з Івано-Франківської області. Вже 3 грудня її буде вітати столиця, а офіційно відкриють напередодні Святого Миколая.

Відео: youtube.com/Телеканал Ексклюзив

Прикрашатимуть ялинку 1 тисячею яворівських іграшок, які будуть представлені узвичаєними формами – кониками, пташками, а також  новими фігурками – янголами та зірками, які спеціально будуть  виготовлені  майстрами Оксаною Когут та Остапом Сойкою. Цей творчий дует є головним консультантом  для організаторів головної зимової події – «Нового року між двома дзвіницями». Середній розмір  іграшки сягає близько 70 см, сам  розпис виконано акриловою фарбою, а матеріал, з якого виготовлена іграшка – натуральне дерево, йдеться на сайті проекту «Folk Ukraine».

  Яворівським розписом буде прикрашена не лише головна ялинка країни, а й зимове містечко та новорічний ярмарок. Цікавими елементами розпису є квіти та круги, які прикрашаються кольоровими крапочками, символізуючи гармонію та нескінченість.

Зі самої верхівки донизу спіраллю падатимуть гірлянди, загальна довжина яких складатиме 3 кілометри. Зелені гілки будуть окуті 42 тисячею ліхтариків.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!