Аміак, нітрати, залізо: третина озер і ставків у Львові забруднені понад норму

3535 0
У Львові перевірили якість води у 35 водоймах, які розташовані або ж беруть початок на території міста. Перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин від 5 до 7 показників у 10 водоймах.
Фото: novosell.net

Фото: novosell.net

А саме в таких: став на вул. Стрийська – Наукова, потік «Кривчицький», потік «Лисиницький», річка «Зубра», річка «Марунька», потік «Білогорський», став на вул. Замарстинівській, 270, потік «Скнилівок», став у парку «Знесіння» (вул. Митрополита Липківського - Заклинських) та потік «Водяний», повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Натомість, найменше забруднена вода у таких водоймах: став у лісопарку «Горіховий гай», став у парку «Снопківський», став на вул. Тернопільська, 1а, став на вул. В. Великого, 4, став на вул. Повітряній, 2, потік «Клепарівський», став на вул. Богданівська-Пластова, а також став у парку «Знесіння» (вул. Марунька). У цих водоймах були зафіксовані лише певні перевищення допустимих концентрацій заліза, завислих речовин та легкоокислювальної органіки.

Загалом у водоймах Львова визначали наявність та вміст таких забруднюючих речовин: заліза, аміаку, нітратів, нітритів, фосфатів, хлоридів, сульфатів, завислих речовин, жирів, синтетичних поверхнево-активних речовин (СПАР), простіше кажучи – миючих засобів, легкоокислюваної органіки (БСК-5), а також нафтопродуктів

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!