У Києві та семи областях почали погодинні вимкнення світла

822 0
Графіки можна знайти на сайтах розподільчих компаній (обленерго).
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

​​Сьогодні, 2 листопада, з 6 години ранку почали діяти графіки погодинних відключень (ГПВ). Про це повідомили у пресслужбі НЕК «Укренерго».

Наразі диспетчерський центр надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання саме в форматі погодинних відключень для споживачів у центральному та північному регіонах країни. Йдеться про такі області, як: 

  • Київська (та місто Київ); 
  • Чернігівська;
  • Черкаська;
  • Житомирська;
  • Сумська;
  • Харківська; 
  • Полтавська.

 

Ці графікипередбачають, що певні групи споживачів будуть обмежувати щодня, але за певним розкладом, складеним операторами розподільчих мереж для кожної області. Графіки відключення саме в цьому форматі вже мали бути розроблені та оприлюднені обленерго заздалегідь. Такі заходи дають можливість енергетикам якомога швидше відновити ушкоджені енергооб’єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням всіх споживачів.

Читайте також: Київ заради економії світла повністю відмовляється від тролейбусів

Графіки можна знайти на сайтах розподільчих компаній (обленерго) тут або тут.

Додамо, що сьогодні, 2 листопада, станом на цю годину графіків погодинних чи аварійних відключень електроенергії на Львівщині не запровадили, але, за словами очільника області Максима Козицького, ситуація динамічна. Усе залежить від балансу в енергосистемі країни. Розпорядження про введення відключень від НЕК «Укренерго» неможливо передбачити заздалегідь, тому електроенергію радять використовувати ощадливо.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко 31 жовтня повідомив, що через удари по енергооб’єктах частина столиці залишилась без електропостачання. Наступного дня водо- та енергопостачання киянам відновилиА комунальне підприємство «Київпастранс» призупиняє експлуатацію всіх тролейбусів задля економії електроенергії.
 
Ольга Коваль

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!