У Львівській лікарні швидкої допомоги облаштують інсультний центр

2469 0
Його робитимуть за проєктом МОЗ.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Лікарня швидкої допомоги розпочне роботи із будівництва злітно-посадкового майданчика перед лікарнею, також капітальний ремонт відділення кардіохірургії та трансплантації серця і капітальний ремонт під облаштування інсультного центру.

Читайте також: У Львівській лікарні швидкої медичної допомоги відновили відділення дитячої кардіохірургії

Головний лікар лікарні швидкої допомоги Олег Самчук розповів Tvoemisto.tv, що лікарня отримає МРТ (магнітно-резонансний томограф), КТ (комп’ютерний томограф) та ангіограф (цифровий рентген-апарат для обстеження судин).

«Якщо ми виконаємо умови побудови інсультного центра і зробимо швидко ремонтні роботи з підготовки приміщення, тоді ми отримаємо КТ, МРТ і ангіограф від держави. На ремонт приміщення для КТ потрібно 3,5 млн грн, МРТ – 4,5 млн і під ангіограф – 5 млн грн», – розповів Олег Самчук.

Читайте також: Приміщення лікарні швидкої допомоги у Львові віддадуть в оренду під харчоблок і пральню

Паралельно лікарня шукає проектанта на будівництво злітно-посадкового майданчику. Раніше Олег Самчук розповів у коментарі Tvoemisto.tv, що у лікарню швидкої допомоги Львова пацієнтів у важкому стані доставлятимуть гелікоптером. За попередніми розрахунками, майданчик обійдеться лікарні у 5 млн грн.

Нагадаємо, що лікарню швидкої допомоги цього року ремонтують за 64 млн грн. 

Катерина Бортняк



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!