Чому відрізняється пасажиромісткість берлінських трамваїв у Львові та в Німеччині

5655 1
Вживані трамваї з Берліна закупили торік.
Фото: Андрій Василюк

Фото: Андрій Василюк

Днями львів’яни помітили, що пасажиромісткість уживаних трамваїв, які Львів придбав у Берліні, відрізняється від тієї, яку вказували на наліпці за німецькими нормами. Відповідне фото наліпки опублікували на сторінці львівської групи To Lwów, kuЯwa.

Читайте також: В автобусах Львова подорожчає проїзд

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv речник ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар, у підрахунку сидячих місць дійсно сталася помилка, їх насправді має бути 33, а от стоячі місця – 125 – вказані правильно.

«Оскільки стандарти України і Німеччини відрізняються, зокрема ДСТУ 4070, то і норми підрахунку пасажиромісткості трамваїв різні», – каже Іван Бондар.

Читайте також: Львів закупить 50 тролейбусів за кошти ЄБРР

Втім у вказаному ДСТУ зазначають, що його нормативи не поширюються на трамваї, котрі виготовили до 2002 року, тобто до року, коли ДСТУ набув чинності. Натомість берлінські трамваї виготовили раніше – у 80-х роках. Водночас у нормативах зазначено, що максимальну пасажтромісткість трамвая визначають у розрахунку вісім пасажирів на квадратний метр. Назвати площу берлінських трамваїв у «Львівелектротрансі» не змогли.

Щодо пасажиромісткості інших вагонів, котрі курсують на вулицях Львова, за інформацією Івана Бондаря, модель Tatra KT4SU вміщує 38 сидячих пасажирів та 133 стоячих. У німецькі вагони TatraKT4D можуть поміститися 36 сидячих та 130 стоячих пасажирів. П’ятисекційний «Електрон» може перевезти 58 сидячих пасажирів та 192 стоячих, а трисекційний – 35 і 125 відповідно.

Читайте також: Львів закупить 10 нових трамваїв та 100 автобусів за кредитні гроші

Нагадаємо, 30 вживаних трамваїв із Берліна придбали торік. Частина з них уже вийшли на маршрут №3, що сполучає центр Львова з вулицею Княгині Ольги. Частину випустять на маршрут до кінця весни, оскільки прокуратура відкрила кримінальне провадження через службову недбалість. Це пов’язано з тим, що двері берлінських трамваїв відчиняються назовні, що унеможливлює їх курсування на вулицях із підвищеними зупинками громадського транспорту.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
24 Січня, 2019 14:06
666 ... може й відрізняються ... може ... але що це змінює ? ... трамваї їдуть , перевозять людей ... але ж треба повити ( на чиєсь замовлення?) , як оті "шакали" на "караван" ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!