У львівській філармонії до 155-річчя Андрея Шептицького покажуть виставу «Я йду, Христе!»

1442 0
Вистава відбудеться під живий супровід відомих музикантів.
Фото Лідії Данильчук

Фото Лідії Данильчук

З нагоди 155-річчя від дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького Львівська національна філармонія ім. М. Скорика та український експериментальний театр ТМ «Театр у кошику» підготували виставу «Я йду, Христе!». Про це повідомляють організатори.

Основу вистави складають епістолярна повість Григора Лужницького «Дванадцять листів о. Андрея Шептицького до матері» і фрагменти спогадів Софії Шептицької, з роду Фредрів «Молодість і покликання Романа Шептицького». 

«Сюжет зосереджується на переломному моменті, коли молодий Роман Шептицький, у майбутньому митрополит Андрей, приймає рішення йти духовним шляхом. Вистава може бути зрозумілою людині будь-якого віросповідання чи конфесії, адже йдеться в ній про пошук віри, про дорогу до Бога, про усвідомлення своєї місії в житті і не відступництва від неї. А ще – про високу культуру почуттів , як суто людських, так і релігійних», – йдеться у анонсі заходу.

У ролях: Володимир Губанов, митрополит Андрей Лідія Данильчук, Софія Шептицька Музичний супровід: Софія Соловій, сопрано Оксана Рапіта, фортепіано Вокальний ансамбль «Калофонія» Режисер – Ірина Волицька Куратор проєкту – Зоріана Мірус 

Партнерська публікація

 


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!