У львівському «Охматдиті» від коронавірусу лікують 14 дітей

2255 0
Дитячих смертей від коронавірусу на Львівщині, на щастя, не зафіксовано.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

У львівській дитячій лікарні «Охматдит» від коронавірусу лікують 14 дітей. Про це сьогодні, 8 вересня, на брифінгу повідомила директорка «Охматдиту» Олександра Бурда.

За її словами, восени, порівняно з весною, кількість хворих на Covid-19 дітей зросла.

«Діти набагато менше хворіють, аніж дорослі. Якщо у квітні була одна дитина позитивна, за травень – троє, то впродовж липня-серпня у нас в середньому до 30-40 пацієнтів із підтвердженим діагнозом Covid-19. На сьогодні на стаціонарному лікуванні у нас перебуває 14 хворих. Всього за період карантину у нас лікувались 180 пацієнтів, на щастя, жодного летального випадку», – розповіла Олександра Бурда.

Перебіг коронавірусу у дитячого населення відрізняється від дорослого. В останніх це переважно дихальна недостатність, пневмонії. У дітей пневмонії від коронавірусу виникають тільки у 20%-25% випадків. Переважно вони мають гарячку, розлади шлунково-кишкового тракту та ознаки інтоксикації організму. Діти перебувають на стаціонарі разом із батьками.

Діти і молодь менш схильні до ризику розвитку важких форм захворювання. Однак важкі випадки Covid-19 можуть бути серед представників усіх вікових груп. Дитячих смертей від коронавірусу на Львівщині, на щастя, не зафіксовано.

«Найменша дитинка, яка перебувала у нас на лікуванні – новонароджене немовля, найстарший наш пацієнт – 17-річний. Загалом переважають діти раннього віку – 3-4 роки. В середньому період перебування у лікарні – тиждень, у важчих випадках цей час збільшується», – розповіла директорка  «Охматдиту».

Нагадаємо, що на Львівщині на коронавірус захворіли 16073 мешканців, із них 452 – померли, 4805 – одужали.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!