У львівських поліклініках залишать талони на прийом до лікаря

3095 0
13 березня Міністерство охорони здоров’я скасувало низку медичної документації, у тому числі талони на прийом у лікаря та книгу виклику медиків додому.
ілюстративне фото: Prozorro

ілюстративне фото: Prozorro

У поліклініках Львова поки що залишать талони на прийом у лікаря та книгу виклику лікарів додому. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

«Ми опрацювали наказ Міністерства охорони здоров’я, провели нараду за участі керівників, сімейних лікарів, завідувачів сімейними відділеннями та сімейними амбулаторіями. Вирішили, що виконаємо наказ в частині відміни більшості форм, але талон запису на прийом до лікаря як інструмент формування черговості потрапляння до лікаря залишаємо в обігу, щоб не було живих черг», – говорить він.

Читайте також: В Україні можна буде отримати консультацію лікаря по телефону

За його словами, талони на прийом залишаться до того моменту, коли поліклініки повністю перейдуть на електронний запис. Крім того, залишиться і книга виклику лікаря додому – до моменту підписання декларацій між мешканцями та сімейними лікарями.

«Коли мешканці підпишуть декларації зі своїми лікарями – тоді вони напряму почнуть їм дзвонити і вирішувати питання виклику лікаря додому. Поки що пацієнти фізично не мають можливості контактувати з лікарем напряму – вони це все одно роблять через реєстрацію, тому книгу запису ми залишаємо», – пояснює Володимир Зуб.

Від решти документації, яку скасувало Міністерство охорони здоров’я, львівські медики відмовляються, оскільки вона не є принципово важливої та її відміна дійсно полегшить роботу медиків. Як говорить Володимир Зуб, відміна цих форм на життя пересічного львів’янина ніяк не вплине – це вплине лише на роботу медичних працівників.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!