У Львові – ретроспектива німого кіно з Чарлі Чапліном

5603 0
З 26 по 30 червня у Львові у Палаці мистецтв триватиме ретроспективний показ фільмів з Чарлі Чапліном. Львів'янам покажуть відреставровані копії короткометражок, "Золоту лихоманку", "Цирк", "Вогні великого міста" та "Нові часи".

Чарлі Чаплін – легендарний англійський та американський кіноактор і кінорежисер першої половини ХХ століття. Визнаний одним з кращих коміків в історії світового кіно, тричі нагороджений премією «Оскар». За свою кар'єру, яка тривала понад 65 років, він грав, писав сценарії, продюсував власні фільми. Чаплін був одним з класиків ери німого кіно.

Чаплін любив зазначати, що хотів би, аби його найбільше запам'ятали саме за фільмом "Золота лихоманка". Це – німа пригодницька комедія 1925 року,  де, окрім головної ролі, Чаплін також виступив автором сценарію, продюсером та композитором. В цій стрічці його герой відправляється на пошуки золота Аляски, де на нього чекає багато пригод.

«Вогні великого міста» – німе кіно, хоч і зняте після закінчення цієї епохи.  Фільм посідає перше місце у списку серед 10 найкращих романтичних комедій за версією AFI. Чаплін писав, що сюжет цього фільму йому  підказала історія циркового клоуна, що втратив зір в результаті нещасного випадку. У того була маленька дочка – дуже хвора та нервова, тож перед випискою лікар попередив його, що він повинен приховувати сліпоту від дочки до тих пір, поки вона не зміцніє достатньо, щоб винести цей удар.

Щодо короткометражного кіно, то Чаплін знявся у понад півсотні стрічок жанру короткого метру.

Повний розклад показів

26 червня 19:00 короткометражки Чапліна

27 червня 19:00 Золота лихоманка

28 червня 17:00 Цирк

29 чеврня 17:00 Вогні великого міста

30 чеврня 19:00 Нові часи

Вартість витків – 15 грн. Бронювання


 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!