Політична реклама

У Львові можуть не отримати кошти для будівництва трамваю на Сихів

1283 0
Львівська міська рада вже два тижні не може добитись від Міністерства фінансів кінцевого погодження на отримання кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, який місто бере під будівництво трамваю на Сихів.

Якщо до кінця року Мінфін не погодить, то Львів не лише не отримає кредит наступного року, але й ризикує втратити 5 млн євро гранту німецького уряду, - повідомив начальник управління зовнішньої політики Львівської міськради Сергій Кіраль.

За словами чиновника, для того, щоб ЛКП «Львівавтодор» могло взяти кредит ЄБРР під муніципальні гарантії, Міністерство фінансів має перевірити платоспроможність міста та дати дозвіл на укладення договору.

Нещодавно ЄБРР надіслав лист, в якому йдеться про те, що в договорі не узгоджений термін кредиту та час його погашення. Тому в текст договору потрібно внести технічні зміни. І, власне, ці зміни обов’язково має погодити Мінфін окремим наказом ще до кінця цього року.

Чиновник не відкидає, що на поведінку урядовців впливають теперішні події в Києві і просто потрібно перечекати цей період. Після того, як Мінфін надішле наказ про погодження змін у договорі з ЄБРР, його потрібно ще погодити на депутатських комісіях та, після підписання, затвердити на одному з сесійних засідань Львівської міської ради.

Нагадаємо,  кредит ЄБРР передбачається на будівництво трамвайної колії, яка з’єднає центр міста з мікрорайоном Сихів (продовження трамвайного маршруту №4 від вул. Стуса до ТЦ «Зубра»).

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!