У Львові обиратимуть нових власників автобусних маршрутів

3485 0
У січні-лютому 2017-го року, у місті відбуватиметься конкурс на перевезення пасажирів на 46-ти маршрутах. Тим часом, до обрання нових перевізників, управління транспорту й зв’язку продовжить договори з наявними до березня 2017-го року.
Фото: inlviv.in.ua

Фото: inlviv.in.ua

Учора, 23-го грудня, виконавчий комітет міськради прийняв рішення укласти тимчасові угоди (з 2 січня до 31-го березня) з перевізниками, термін контрактів з якими спливає наприкінці цього року. Це пояснюють необхідністю уникнути транспортного колапсу у Львові.

31 грудня закінчуються угоди з перевізниками по 46 маршрутах: 16 маршрутів АТП-1 і по 10 маршрутів АТП-14630, «Фіакр» та «Міра і К». У зв’язку з тим, що з січня управління транспорту стає юридичною особою, прийнято рішення, що всі документи щодо конкурсу має підписувати начальник управління транспорту як організатор перевезень в місті.

Конкурс перевізників планують розпочати у січні 2017-го року. «Процедура триває орієнтовно 1,5 місяця - один місяць дається на подачу документів претендентам і два тижні – на опрацювання документів і звернення в державні органи, які, відповідно до чинного господарства, контролюють цей процес. Якщо 5 січня буде оголошено конкурс, то вкінці лютого він буде проведений», - пояснив  начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир.

Також, за його словами, планують запровадити фінансові санкції до перевізника, який порушує умови договору. Таке нововведення має шанс на існування, залишилось опрацювати технічні моменти.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!