У Львові близько 200 тисяч вірян помолилися до святині з Ватикану

2481 0
У Львові завершилось перебування Нерукотворного Образу Ісуса Христа, що був виставлений для огляду у соборі святого Юра. За ввесь час перебування реліквії у храмі її відвідали близько 200 тисяч паломників.

Християнську святиню привезли до нашого міста з особистою ризниці Папи Римського у Ватикані 30 січня цього року. У той самий день Настоятель УГКЦ Блаженнійший Святослав спільно з Владиками Священного Синоду УГКЦ відслужили у храмі Вечірню, після чого віряни отримали доступ до святині.

Переговори про приїзд до Львова Нерукотворного Образу Ісуса Христа велись два роки і були серйозні сумніви, що приїзд відбудеться, оскільки, враховуючи ситуацію в Україні, збереження святині викликало побоювання у Ватикані. Проте Святіший Отець таки дав можливість українцям поклонитись Образу Творця, незважаючи навіть на те, що останні 100 років святиню не виносили за межі особистої ризниці Папи Римського у Ватикані.

Читайте також: Львів’ян запрошують прибрати територію біля собору св. Юра

У перші дні віруючі могли потрапити у Собор Святого Юра з 7 ранку до 23 години, проте вже з 11 лютого доступ до святині зробили цілодобовим. За різними оцінками, вклонитись Нерукотворному Образу Ісуса Христа щодня приходило більше 10 тисяч вірян. Люди приїжджали з усієї України і, враховуючи кількість бажаючих отримати доступ до Образу та на уклінне прохання сімей воїнів, загиблих в АТО, поранених бійців та діток з особливими потребами, Римський апостольський престол, як виняток, дозволив продовжити перебування святині у Львові до 19 лютого.

Читайте також: У Львові тисячі вірян моляться за мир

Із 11 до 15 лютого, у зв’язку з збільшенням кількості бажаючих потрапити у Собор святого Юра, у місті були запроваджені деякі зміни в організацію руху транспорту. Загалом, за час перебування Нерукотворного Образу Ісуса Христа у Львові, ніяких нестандартних ситуацій та грубих порушень громадського порядку правоохоронці не виявили, – інформує сайт ГУ МВС України у Львівській області.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!