Яким є план відновлення України та розмова з організаторкою мітингу проти Фаріон. Підсумки доби

866 0
Нині 21 листопада та 636 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 70 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 2 удари по районах зосередження противника. Підрозділи ракетних військ уразили ворожий склад боєприпасів.

Уночі окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши 4 зенітні ракети С-300, крилату ракету «Іскандер-К» та 11 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони знищено ракету «Іскандер-К» та 10 ударних БпЛА. Руйнувань зазнали міська лікарня у Селидово Донецької області, будівля шахти «Котляревська» та інша цивільна інфраструктура.

Читайте також: Прикордонники розповіли, чи можливе повторне вторгнення з території білорусі. Пункти пропуску заміновані.

Та: «Я ніколи такого не говорив». Відбулося засідання суду над львів’янином, якого підозрюють у держраді. 33-річному львів’янину загрожує від 12 до 15 років увʼязнення з конфіскацією майна. Його обвинувачують у низці злочинів проти української державності. Зокрема, у держзраді і виправдовуванні російської агресії. Своєї вини підсудний не визнає. Tvoemisto.tv побувало на засіданні суду 20 листопада.

Акцент дня: Зараз готується «План України». Інтерв’ю з керівницею Українського форуму в Chatham House. 21 і 22 червня у Лондоні тривала конференція з відновлення України. Її ідея полягала в залученні коштів міжнародних донорів на відбудову України. Того ж місяця керівниця Українського форуму в Chatham House (Лондонський Королівський інститут міжнародних відносин) Орися Луцевич провела дослідження про «Участь громадянського суспільства у відновленні України», в якому мовилося про те, що навички, мотивація та стійкість громадян і громад України мали б лягти в основу нових інституцій та механізмів відновлення країни. Однак досі бракує чіткої основи для забезпечення суттєвого залучення громадян і громадянського суспільства в ці процеси. Вже в листопаді і у Львові пройшла подія Chatham House «Відновлення у часи війни: якою є роль громад і громадянського суспільства?» Tvoemisto.tv поспілкувалося з Орисею Луцевич про результати дослідження, поговорило про залучення до процесу відновлення країни українського суспільства, а також про комунікацію щодо заяв про корупцію в Україні, переговори про вступ до ЄС і Угорщину та контролювання проєктів з відновлення постраждалих від російської агресії регіонів.

Ключові події:

1. Організаторка мітингу проти Фаріон: «Не з усіма гаслами я згодна». У Львові майже 2000 осіб вийшли на протест під головний корпус НУ «Львівська політехніка», вимагаючи звільнення Ірини Фаріон та її публічного вибачення. Мирний мітинг організувала громадська організація «Українські студенти за свободу». Tvoemisto.tv поспілкувалося з головою львівського осередку Анною-Марією Сенчишин про цінності організації, її ставлення до українізації Ірини Фаріон і те, чи задоволені активісти результатом мітингу.

Читайте також: Біля Львівської політехніки вийшли на мітинг на підтримку Ірини Фаріон. Вони не згодні зі звільненням професорки та вимагають звільнити міністра освіти та науки Оксена Лісового;

2. Найбільші тендери, які оголосили минулого тижня на Львівщині. Перелік. Найдорожчий з них вартує понад пів мільярда.

Читайте також: Керівництво Держспецзв’язку підозрюють у заволодінні 62 млн гривень. Наразі правоохоронці підозрюють 6 осіб: голову Держспецзв’язку та його заступника; гендиректора та співробітника держпідприємства; власника групи компаній (організатор схеми) та одного його працівника.

Та: Хто претендує на територію Львівського геріатричного пансіонату. На ділянці зареєстрована неіснуюча будівля, яка належить Громадській організації інвалідів «Центр реабілітаційних ініціатив «Діяльне милосердня» та перебуває в іпотеці партнера депутата ЛМР Олексія Різника;

3. Поляки не пропускають гуманітарну допомогу. Яка ситуація на українсько-польському кордоні. Фактично десяток людей тримають кордон у заручниках.

На цю ж тему: Через страйк на кордоні затримується відновлення зруйнованих ракетним обстрілом будинків у Львові. Черепицю, яка потрібна для відновлення, не виготовляють в Україні.

Читайте також: Енергооб’єкти України отримали три рівні захисту від ракет та дронів. Це має допомогти уникнути блекауту.

Окрім того на Оболоні в Києві оновлюють лінію електромережі для 10 тисяч домівок;

4. Майже за 32 млн планують реставрувати об’єкти біля Собору Св. Юра. Наразі виконавець робіт невідомий, проте його оберуть за результатами відкритого аукціону, який проведуть 27 листопада.

Читайте також: У власність Києва повернули художню майстерню Левченка в центрі міста. Після смерті художника майстерню незаконно привласнили шахраї.

Та: У вівторок у Львові перекриють частину вулиці Лисинецької. Схема об’їзду. Відкриють проїзд 9 грудня;

5. Розкопки на території Києво-Могилянської академії. Що знайшли археологи. Після взяття зразків будівельного розчину та цегли з мурованої кладки собору для подальшого проведення аналізів, розкриті залишки Богоявленського собору були законсервовані.

Читайте також: Де цього тижня у Львові зрізатимуть дерева. Адреси. Комунальники працюватимуть у двох районах міста.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!