У Львові проведуть Бетховен-марафон до третьої річниці загибелі Небесної Сотні

2158 0
Вже три роки лютий – це сумна і кривава дата для українців.
фото: LiveJournal

фото: LiveJournal

Бетховен-марафон від Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова», який відбудеться 9 лютого, цьогоріч наскрізно просякнутий героїчною тематикою. Адже лютневі дні знаменують не лише останні пориви зими перед тим, як вона поступиться місцем теплу.

«Це час, коли ми згадуємо героїв Небесної Сотні та інших полеглих у боротьбі, котра триває й зараз. Третя річниця, Третя симфонія та Третій концерт австрійського генія — символічно, та головне — натхненно.  Насправді, для філармонійного життя концерти-марафони – популярна практика. Бетховен, Бах, Моцарт, Вівальді звучать за сцени часто й збирають повні зали... Це чудова можливість поєднати у одній програмі відомі шедеври й рідкісні твори видатних композиторів. Або ж представити публіці те, що рідко входить до концертної програми з різних причин», – йдеться в описі заходу на сайті Львівської філармонії.

Ввечері 9 лютого Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» творитиме магію разом з запрошеним солістом-піаністом з Польщі Артуром Яронем.

Читайте також: Диригентка зі світовим ім'ям Оксана Линів дасть концерт у Львові

«Цього разу у нас буде героїчний вечір, — розповів диригент Сергій Бурко. — Назва не випадкова — звучатиме знаменита «Героїчна» Симфонія №3 Людвіга ван Бетховена, яка була написана з присвятою Наполеонові. Проте згодом композитор розчарувався в політиці свого кумира, тому рішуче викреслив з партитури цю присвяту, не змінивши ні єдиної ноти. До речі, твір, наповнений небувалим до того розмахом та епічністю, народжувався в момент найважчий і для самого Бетховена. Молодий і успішний віртуоз, зірка концертних залів Відня, дізнався, що втрачає слух безповоротно. Але Симфонія № 3 стала його втіхою і позначила зовсім новий етап у творчості, котрий протиставляв його творче горіння силі хвороби. Не дивно, що це один з улюблених творів самого Бетховена. Всього ж він написав дев'ять симфоній, серед яких виділяють Дев'яту з «Одою до радості», яка навіть стала гімном Євросоюзу».

Вартість квитків – 50, 70, 90 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!