Політична реклама

У Львові розпочався фестиваль писанок

1350 0
Вже традиційно у передвеликодній час у Львові відбувається Фестиваль писанок. Цього року фестиваль триватиме з 1 до 27 квітня.

У рамках фестивалю відбудуться мистецькі та інтерактивні заходи, які охоплять центральну частину міста, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Зокрема, на площі Ринок буде презентовано «Галерею мистецьких писанок», яка діятиме в період з 13 до 21 квітня. Експозицію складуть більше півсотні мистецьких півметрових писанок, які були створені до фестивалю.

Відвідувачі Галереї писанок зможуть долучитися до «Доброї справи».

У Галереї писанок поряд із експозицією діятиме і Великодня арт-майстерня. Усі охочі, дорослі і діти, зможуть взяти участь у численних майстер-класах: зробити собі писанку і дізнатися про символізм в українській традиції писанкарства, виготовити весняних пташок та інші великодні обереги, задекорувати кошик для Великодньої паски, навчитися та повправлятися у яворівському розписі.

Також у рамках фестивалю писанок реалізують арт-проект тканої писанки. Проект є досить символічним, адже ткацтво і писанкарство займають чільне місце в побуті українського народу.

Творитимуть мистецьку писанку протягом Страсного тижня. Розміщено ж її буде на площі Ринок на сам Великдень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!