У Львові суд заборонив будівництво готелю

3773 0
Заходами представницького характеру прокуратура Львівської області захистила житлові права мешканців вул. Весела, 5 у м. Львові, попередивши там незаконне будівництво готелю. У Львові апеляційний суд заборонив будівництво готелю на вулиці Веселій, 5 у Львові, оскільки, як з’ясувалося, містобудівні умови було видано з порушенням, відповідно таке будівництво є незаконним. Про це інформують у прес-службі прокуратури Львівської області.

«Встановлено, що у 2013 році департамент містобудування Львівської міської ради затвердив ПП «Піраміда» містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки по вул. Веселій, 5 у м. Львові на будівництво готелю з вбудованими приміщеннями ресторану та фізкультурно-оздоровчого центру. Водночас, вказаний наказ було прийнято з порушенням норм законодавства, без дотримання вимог будівельних норм та правил, що й стало підставою для вжиття прокуратурою заходів до його скасування у суді», – йдеться у повідомленні.

За наслідками судових розглядів вказаний позов прокуратури задоволено, а незаконний наказ Департаменту містобудування Львівської міської ради скасовано.

Додамо, що року мешканці вулиці Веселої протестували проти будівництва готелю по сусідству ще у 2014-му році. За висновками експертизи, майбутній готель повністю заступить сонце двох із 13 квартир будинку. Водночас мешканці бояться, що готель заступить світло всьому будинку.

Читайте також: В історичній частині Львова заборонили будівництво розважального центру

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!