У Львові відреставрують Шевченківський гай

2754 1
На реставрацію Музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького з міського бюджету виділили 2 млн 450 тис. гривень.

Львівська міська рада підтримала ініціативу щодо реставрації експонатів "Шевченківського гаю" та виділила кошти з міського бюджету. Про це написав на своїй сторінці у Facebook нардеп Дмитро Добродомов.

"На виділені гроші в загальному буде реставровано 9 об’єктів архітектури. Також ми чекаємо відповіді від уряду щодо повної реставрації пам'ятки. Музей "Шевченківський гай" – візитівка міста Львова, і є дуже популярним місцем відвідування як серед туристів, так і серед місцевих жителів. Саме тому ми не можемо допустити його руйнування і надалі будемо сприяти його повноцінному існуванню", – зазначив Дмитро Добродомов. 

Читайте також: Третина об'єктів у "Шевченківському гаю" потребує негайної реставрації

Нагадаємо, Музей народної архітектури та побуту "Шевченківський гай" налічує 107 архітектурних об’єктів. Як зазначили у міській раді, цьогоріч планують відреставрувати 9 об’єктів архітектури. Ще 10 об’єктів  потребують проведення комплексних реставраційних або консерваційних робіт. 

Опублікувала Марічка Мишок

 

 


Читайте також:
19 Квітня, 2017 18:54
888 Краще б дороги у місті поробили, незнають де гроші діти!!! )))
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!