У Львові за допомогою робота-хірурга прооперували жінку з ожирінням

2935 0
Вже через тиждень після втручання жінка схудла на 10 кг.
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

У львівській Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги медики провели оперативне втручання 35-річній жінці з вагою 130 кг за допомогою робота Da Vinci. 

«Цього разу нашою пацієнткою стала 35-річна жінка з Львівщини, мати двох дітей, котра страждала ожирінням ІІІ ступеня. При зрості 165 см жінка важила близько 130 кг, що значно погіршувало якість повсякденного життя», – повідомляють на сторінці лікарні у Фейсбуку. 

Провівши таку операцію, медики дали початок баріатричній хірургії, що включає різноманітні процедури, які проводять людям із ожирінням. Оскільки за такого ступеню ожиріння звичайні методи лікування неефективні, то жінці запропонували оперативне втручання у вигляді повздовжної рукавної резекції шлунка (операція зі зменшення шлунка) із застосуванням робота. 

Читайте також: Львівські медики вперше на Західній Україні ендоскопічно видалили доброякісну пухлину

Читайте також: Львів'ян просять допомогти 18-річному хлопцю, у якого стався рецидив пухлини мозку

«Операція полягала у видаленні бокової розтягненої частини шлунка. Втручання ефективне ще й тим, що видаленню підлягає саме та частина шлунка, де виробляється гормон голоду  грелін», – додають в лікарні. 

Зараз жінка почувається добре, завдяки операції вдалося також знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, цукрового діабету і проблем з суглобами. Крім того, уже за перший тиждень їй вдалося схуднути близько на 10 кг.

Нагадаємо, що напередодні львівські медики вперше у Західній Україні ендоскопічно видалили доброякісну пухлину стравоходу 53-річному львів’янину. Чоловік навіть не підозрював про недугу, а обстеження проходив планово – після перенесеної пневмонії.

Під час візиту до лікаря та КТ-діагностики в чоловіка виявили лейоміому середньої третини стравоходу. Пацієнта нічого сильно не турбувало, лише інколи утруднене ковтання, тому це виявилося справжнім шоком. 

Операція пройшла успішно і на третю добу після операції поїхав додому.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!