У Львові збирають кошти на захисні окуляри для немовлят. Як долучитися

3712 0
Спеціальних окулярів для фототерапії новонароджених у львівських аптеках немає.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Львів'янка та активна мама Христина Мисак хоче реалізувати у свій день народження благодійний проект — зібрати кошти на захисні окуляри для фототерапії новонароджених. Про це вона пише на своїй сторінці у Facebook.

«У нашого Данилка після народження був високий білірубін, необхідна була фототерапія. Добу він опромінювався під лампою, очі захищала відрізана верхня частина памперсу, бо спеціальних окулярів для фототерапії новонароджених у аптеках просто нема, пологові виходять з цієї ситуації як можуть. Я майже щогодини бігала перевіряти, чи пов'язка не сповзла і чи не опромінюються очі. Одного разу побачила, що у сусідньому боксі в іншого немовлятки пов'язка була криво обрізана і одне око було привідкрите. Звичайно, одразу поправили, але після цього вже ні спати, ні про щось інше думати я не могла, лише лежала і рахувала кожну хвилину до завершення фототерапії», — ділиться власним досвідом Христина Мисак.

Читайте також: Які медичні послуги стануть безкоштовними у 2019 році. Перелік МОЗ

Аби допомогти іншим немовлятам, які потребують фототерапії, вона за допомогою керівниці благодійного фонду «Крила надії» Наталії Ліпської збирає кошти на захисні окуляри. Зокрема, Наталія Ліпська допомагає визначити, які окуляри є найкращими, контактує з ОХМАТДИТом. За словами Христини Мисак, потреба в окулярах одного пологового на рік становить 250 штук.

Реквізити для допомоги

Номер картки — 5363 5423 0581 5012 (Мисак Христина Любомирівна). У платежі вказувати «допомога малюкам».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!