У Львові з'явиться ще один штрафмайданчик. Де шукати евакуйовані авто

1513 0
Це буде вже третій штрафмайданчик для зберігання евакуйованих машин у Львові.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У центрі Львова на вул. Кривоноса, 6 завершують облаштування майданчика для зберігання евакуйованих машин. Всі роботи мають закінчити до 15 листопада. Це буде вже третій штрафмайданчик для зберігання евакуйованих машин у Львові. Попередні два працюють на вул. Конюшинній та вул. Тролейбусній.

Джерело: керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило у коментарі Tvoemisto.tv

«Зараз ведуть роботи з облаштування нового штрафмайданчика на вул. Кривоноса, там Личаківська районна адміністрація проводить благоустрій території, влаштовує плиточне покриття. Після цього будуть обгороджувати її», – каже він.

Яким є розмір штрафу та скільки коштує забрати евакуйоване авто

Як повідомили в управлінні безпеки міста, мінімальний розмір штрафу становить 340 грн, але залежно від специфіки правопорушення він може зростати до 680 грн. Якщо ж водій-порушник не сплачує штраф упродовж 10 днів, то сума подвоюється. Аби повернути своє авто, власник повинен сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора, ще 140 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику.

Нагадаємо, що паркуватися не можна:

  • під знаками «Зупинка заборонена», «Стоянка заборонена»
  • на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішоходного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга
  • на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків, крім випадків надання переваги в русі
  • ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, а коли їх немає – ближче 30 м від дорожнього знака такої зупинки з обох боків;
  • ближче 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання, де це створить перешкоди технологічним транспортним засобам, що працюють;
  • у місцях, де буде неможливим зустрічний роз'їзд або об'їзд транспортного засобу, що зупинився;
  • у місцях, де транспортний засіб закриває від інших водіїв сигнали світлофора або дорожні знак тощо.

 

Читайте також: Я прийшов – авта нема. Як у Львові забрати машину зі штрафмайданчика

В управлінні безпеки міста додають, що хаотичне паркування ускладнює дорожній рух, а в умовах воєнного стану – проїзд спецтранспорту, який забезпечує життєдіяльність міста та допомагає ЗСУ. У місцях, де є знак про платну парковку, водій має оплатити відповідну вартість у тому чи іншому зонуванні. Де цього знаку нема, паркомісце є безкоштовним.

Нагадаємо, чотири роки тому у Львові вперше в Україні запрацювали інспектори з паркування, які мають контролювати дотримання правил дорожнього руху в частині зупинки, стоянки авто та оплати послуг з паркування. Tvoemisto.tv дізналося, де найчастіше у Львові паркуються із порушеннями, скільки коштуватиме повернути машину зі штрафмайданчика та куди скеровують кошти від сплати штрафів. Детальніше тут. 

Покрокову інструкцію для водіїв, як повернути евакуйоване авто та скільки за це доведеться заплатити, можна прочитати в матеріалі Tvoemisto.tv.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!