Від початку року інспектори з паркування виписали штрафів на понад 8 млн грн у Львові

651 0
Кошти зі сплати штрафів за неналежне паркування скеровують, зокрема, на потреби військових.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

У Львові інспектори з паркування проводять інспектування і у спальних районах міста. Серед зафіксованих порушень – паркування на газонах. З початку року інспектори з паркування притягнули до відповідальності 131 водія за стоянку на газонах. Штраф за таке порушення складає 340 грн. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Вкотре закликаємо водіїв не паркувати свої авто з порушенням правил. Нагадуємо, що під знаком «зупинка заборонена», «стоянка заборонена», на перехрестях, на газонах паркуватись не можна! Адже якщо ваше авто стоятиме у недозволеному місці, ви ризикуєте отримати штраф. Якщо ж припаркована автівка створює суттєву перешкоду для інших учасників дорожнього руху, то її можуть евакуювати на арешт-майданчик», – зазначили в управлінні безпеки ЛМР.

Читайте також: На історичній вулиці у Львові просять демонтувати знаки. Мешканцям запропонували розробити нову схему

Загалом, від початку року інспектори з паркування виписали 22 223 штрафи за порушення правил зупинки/стоянки авто на загальну суму 8,1 млн грн. Кошти зі сплати штрафів за неналежне паркування скеровують, зокрема, на потреби військових.

Також через порушення правил стоянки, на арешт-майданчик евакуювали 690 транспортних засобів.

Додамо, перелік майданчиків для паркування можна знайти за посиланням

Нагадаємо, Tvoemisto.tv поспілкувалося з інспектором: як він визначає, який автомобіль потрібно евакуювати, хто має компенсувати вартість пошкодженої під час евакуації машини, скільки евакуаторів працює у місті та чи справді є такі авто, які вони не можуть забрати на штрафмайданчик. Читайте за посиланням

Юлія Кметик
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!