У МОЗ оновили перелік препаратів програми «Доступні ліки»

4829 0
До програми «Доступні ліки» підключені 7,8 тисяч аптек.
Фото: exo.in.ua

Фото: exo.in.ua

У МОЗ ухвалили новий наказ, відповідно до якого розширили перелік препаратів, які входять до програми «Доступні ліки». Про це повідомляє прес-служба Мінздоров’я.

Читайте також: Львів’яни можуть отримати медикаменти за урядовою програмою «Доступні ліки». Перелік аптек

До оновленого переліку увійшов 261 препарат від 46 виробників, із яких 18 українських та 28 — іноземних. Наразі визначають точну кількість препаратів, які будуть безкоштовними. Поки що таких нарахували 35. До цього списку можуть долучити ще 30 препаратів — за умови, що впродовж 5 днів виробники переглянуть цінові пропозиції.

Новий реєстр затвердять на початку серпня. До того часу діятиме попередній перелік. Додамо, що до програми «Доступні ліки» підключені 7,8 тисяч аптек.

Для того, щоб взяти участь у програмі, треба звернутися до свого сімейного лікаря, отримати правильно виписаний рецепт та обміняти його на ліки безкоштовно або з незначною доплатою в аптеці з позначкою «Доступні ліки».

Читайте також: В Україні створили онлайн-мапу аптек із безкоштовними ліками

Нагадаємо, програма «Доступні ліки» стартувала торік у квітні. Відтак вартість ліків відшкодовують для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!