Люди з цукровим діабетом зможуть отримувати тест-смужки через програму «Доступні ліки». Як скористатися

820 0
У переліку – 23 найменування тест-смужок.
Фото умовне

Фото умовне

Вже з 8 жовтня пацієнти з цукровим діабетом І типу можуть отримати тест-смужки для глюкометрів через програму реімбурсації, тобто безоплатно або з невеликою доплатою. Про це розповіли у пресслужбі Міністерства охорони здоровʼя.

«На сьогодні перелік реімбурсації включає 23 найменування тест-смужок. Їх повну чи часткову вартість наразі відшкодовує держава», – йдеться у повідомленні.

Як отримати тест-смужки за програмою «Доступні ліки»

Для того, щоб отримати тест-смужки в рамках програми необхідно мати електронний рецепт. Його може виписати як лікуючий лікар-ендокринолог (зокрема і дитячий), так і лікар “первинки” (терапевт, педіатр чи сімейний лікар) будь-якого медзакладу, який працює з електронною системою охорони здоровʼя.

Лише на тимчасово окупованих територіях та в зоні бойових дій – тест-смужки можуть відпускатися і за паперовими рецептами.

Читайте також: На Львівщині створили дитяче медоб'єднання лікарень

Для отримання тест-смужок в рамках програми реімбурсації потрібно звернутися до аптеки, яка має договір НСЗУ за програмою «Медичні вироби для визначення рівня глюкози в крові». Знайти відповідну аптеку можна за посиланням на сайті НСЗУ.

Нагадаємо, від початку 2023 року у Львівській області було виписано 654 тисячі електронних рецептів на «Доступні ліки». За цим показником Львівщина займає одну з провідних позицій серед інших областей.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!