У школах та садках Львівщини облаштували 35 тисяч місць для переселенців

1434 0
Майже 5 тисяч переселенців уже знайшли тимчасовий дім у стінах закладів освіти Львівщини.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У гуртожитках закладів професійно-технічної освіти, дошкільних закладах, навчально-реабілітаційних центрах та спеціальних школах облаштували 35 тисяч місць для українців, які потребуватимуть прихистку у Львівській області, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: Тримаємось єдності. 5 важливих підказок для волонтерів та біженців

Від початку повномасштабної війни РФ майже 5 тисяч вимушених переселенців вже знайшли тимчасовий дім у стінах закладів освіти Львівщини.

Частина з них – діти-сироти та вихованці спеціальних шкіл з Київської області, Краматорська, Сєвєродонецька, Маріуполя та інших місць бойових дій. Зокрема, у трьох навчально-реабілітаційних центрах (НРЦ) перебуває 171 дитина з інтелектуальними порушеннями, у шістьох закладах, серед яких санаторні школи та навчально-реабілітаційні центри, перебуває 240 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в одному НРЦ знайшли захист 23 дитини із порушенням опорно-рухового апарату.

З дітьми перебувають педагоги та дорослі, які їх супроводжували.

Нагадаємо, що про те, як допомогти переселенцям та зібрати найнеобхідніше, читайте тут


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!