У Трускавці облаштували музичний сквер у формі скрипки. Фото, відео

1555 0
Сквер освічуватимуть дерева-ліхтарі, а збоків є лавки, які також підсвічуються.
Фото: Трускавецька школа мистецтв ім. Р. Савицького

Фото: Трускавецька школа мистецтв ім. Р. Савицького

У Трускавці біля школи мистецтв ім. Р. Савицького облаштували музичний сквер у формі скрипки, на який виділили пів мільйона гривень. Про це інформують у Трускавецькій міській раді. 

Бруківку у сквері вистелили у формі скрипки з орнаментом скрипкового ключа, також облаштували лавки, які підсвічуються. В центрі простору та з боків – дерева-ліхтарі, які освічуватимуть його у нічний час. 

Створення такого скверу було ідеєю школи мистецтв, яку вдадлося втілити за допомогою громадських ініціатив Львівщини. Спочатку планували створити рекреаційно-едукаційний простір з конкретними парковими інструментами, які можна використовувати на вулиці, але через пандемію це зробити не вдалося. 

Читайте також: Замість хащів ботанічний сад. Як львів’янин перетворив сквер на квітучий сад

Читайте також: Суд заборонив облаштовувати сквер на Кульчицької у Львові

Директор школи мистецтв у Трускавці Ігор Нич зазначив, що на цьому вони не будуть зупинятися, а планують завершити початковий проєкт, про який мріяли. 

«Тут є гарне місце, де ми хочемо встановити естраду, вона пасуватиме поміж двома черешнями, а також закупити паркові ударні інструменти, на яких дітки могли б практикувати свої теоретичні знання», – каже він. 

Додамо, що проєкт скверу обійшовся вартістю 500 тисяч гривень, половину з яких виділила міська рада Трускавця, 40% – область, а ще 10% – благодійний внесок.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!