У Верховній Раді ухвалили закон про інвентаризацію лісів

1813 0
Востаннє облік лісів в Україні проводили у 2011 році.
Фото ілюстративне: pmg.ua

Фото ілюстративне: pmg.ua

Верховна Рада ухвалила зміни до «Лісового кодексу» стосовно проведення національної інвентаризації лісів. Відповідний законопроєкт №2379 підтримали 322 депутати.

За словами авторів законопроєкту, востаннє облік лісів в Україні проводили у 2011 році, тому наразі у держави немає актуальної інформації про стан лісових ресурсів. До закону додали нову статтю: «Національна інвентаризація лісів». У ній ідеться про цілі, особливості та фінансування інвентаризації.

Читайте також: На Львівщині планують створити карту вирубки лісів

Вона має узагальнити інформацію щодо лісів для потреб планування, зокрема для стратегічного ведення лісового господарства, державного лісового кадастру та моніторингу лісів. Поряд національної інвентаризації затверджує Кабмін.

Водночас в уряді сподіваються, що проведення інвентаризації лісів дозволить отримати повну та актуальну інформацію про стан лісових ресурсів та ефективніше боротися з незаконними рубками.

Нагадаємо, що восени 2019 року президент Володимир Зеленський підписав закон, який забороняє суцільні рубки лісу в Карпатах. Серед основних завдань національної інвентаризації лісів:

  • збір та узагальнення інформації про стан та динаміку лісів та лісових ресурсів з використанням статистичних методів;
  • забезпечення органів державної влади оперативною інформацію про стан лісів та лісових ресурсів;
  • надання даних та матеріалів до державного лісового кадастру, державної системи моніторингу довкілля та для потреб міжнародної звітності України про ліси. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!