Джипінг у заповідних зонах можуть заборонити. З'явився новий законопроєкт

817 0
Заборона не стосуватиметься доріг загального користування.
Фото умовне

Фото умовне

Міндовкілля розробило законопроєкт, який забороняє джипінг у заповідних зонах. Документ передбачає зміни до Закону України «Про природно-заповідний фонд України» та Кодексу України про адміністративні правопорушення. Про це розповіли у пресслужбі відомства.

«Пересування на джипах, ендуро-мотоциклах, квадроциклах, багі наносить значної шкоди довкіллю», – йдеться у повідомленні.

Проєкт документа вводить заборону проїзду автомобілів по територіях об’єктів природно-заповідного фонду. Водночас заборона не стосуватиметься доріг загального користування, вулиць і доріг міст та інших населених пунктів, а також автомобільних доріг на приватних територіях.

«Це допоможе захистити біорізноманіття від знищення та хімічних забруднень, шумів та вібрацій, які спричиняють автомобілі», – наголошують у Міндовкілля.

Читайте також: Гори та джипінг: автотрофі по бездоріжжю українських законів

Нагадаємо, минулого року у вересні на електронних петицій до президента зареєстрували звернення з проханням врегулювати на законодавчому рівні джипінг в Україні. За 11 днів вона набрала понад 16 тис. голосів, з 25 тис. необхідних. Tvoemisto.tv також з'ясовувало, як нищаться Карпати, що не працює у законодавстві та пробували розібратися, як вирішити цю проблему. 

Окрім цього, Tvoemisto.tv провело дискусію, де представники різних сторін висловлювали свою позицію щодо джипінгу та збереження Карпат. Під час неї дискутували про те, яких дій не вистачає з боку влади і як організувати природоохоронний захист та автотуризм на природних територіях. Повну версію дискусії зі всіма спікерами, які спробували обговорити вирішення цієї проблеми, дивіться за посиланням

Тетяна Дзяма

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!