У яких районах Львова найчастіше крадуть авто?

4547 0
Правоохоронці Львівщини з початку року знайшли 56 викрадених транспортних засобів. Пропонуємо вам перелік районів міста, де найчастіше "працюють" зловмисники, а також - поради, як вберегти своє авто від них.
фото: brovary.pravo-znaty.org.ua

фото: brovary.pravo-znaty.org.ua

Найбільша кількість незаконних заволодінь транспортних засобів зареєстрована у Шевченківському – 14, Личаківському – 13, Сихівському – 12 районах.

По області найчастіше крадіжки авто трапляються у Жовківському, Стрийському та Дрогобицькому районах Львівщини.

«Найчастіше викрадають автомобілі марок Toyota Land Cruiser, Volkswagen та BMW. У березні ми затримали злочинну групу, яка викрала 18 автомобілів марки Volkswagen», – розповів начальник управління карного розшуку ГУМВС України у Львівській області, майор міліції Микола Гладюк.

Крім того, майор міліції повідомив, що іномарки викрадають серед білого дня, а автомобілі вітчизняного виробництва переважно, у нічний час.

Читайте також: 5 важливих фактів про крадіжки велосипедів у Львові

Аби вберегти свій транспортний засіб від крадіжки, правоохоронці радять дотримуватися кількох простих порад:

- обладнайте свій автомобіль сигналізацією;

- замикайте машину, навіть якщо залишаєте її ненадовго: найчастіше зловмисники викрадають автомобілі, які власники залишили незамкненими;

- не залишайте ключі в замку запалювання навіть у тих випадках, коли залишаєте авто у власному гаражі;

- на ніч ставте автомобіль в гараж із надійними замками або на стоянку, яку охороняють;

- залишаючи автомобіль на вулиці, ставте його біля стіни будинку чи ближче до іншого автомобіля, аби зловмиснику було важче в нього проникнути.

- якщо ви надовго залишаєте машину на стоянці, потурбуйтеся про те, щоб вона не була заправлена пальним;

- щоб унеможливити крадіжки особистих речей з автомобілів, не залишайте, особливо на ніч, магнітолу, радіоприймач та інші цінні речі, зокрема, документи (посвідчення водія, техпаспорт) всередині транспортного засобу.

Якщо Ваш автомобіль все ж таки викрали або обікрали, одразу телефонуйте на лінію 102.

Джерело: прес-служба ГУ МВС України у Львівській області


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!