На ринку органічної продукції в Україні бракує фруктів та ягід

2772 0
Ринок органічної продукції в Україні передовсім орієнтується на експорт до країн ЄС, однак в останні роки виробники почали активно продавати свою продукцію і для українського покупця. На внутрішньому ринку органічної продукції найбільшу частку займають молоко та молочна продукція, натомість бракує овочів, фруктів та ягід.

Про це розповів голова правління Федерації органічного руху України Євген Милованов у рамках семінару «Перспективи розвитку ланцюгів збуту органічної продукції на Західній Україні», який проходив на ринку «Шувар».

Попри те, що попит на органічну продукцію у світі постійно зростає, закордонні фахівці вважають, що Україна може його повністю задовільнити. Вже зараз Україна активно експортує в країни ЄС зернові, бобові та олійні культури.

«Ринок органічної продукції в Україні розвивається нормально, але багато що ще треба зробити. Те, що мене вражає в українському ринку, це його значний потенціал. Для того, щоб виростити продукцію найвищої якості треба мати якнайкращі грунти, а цього в Україні вистачає. Як тільки в Україні буде створена належна законодача база та канали збуту, як це робиться зараз на ринку «Шувар», виробництво і реалізація органічної продукції зросте»,  - розповів tvoemisto.tv керівник проекту «Агроінвест» Ерік Блайк.

Довідка. З 31 жовтня по 1 листопада на гуртовому ринку «Шувар» проходила виставка - ярмарок сертифікованих продуктів органічного виробництва,  натуральних продуктів та медоваріння «Екопродукт 2014». Свої товари представили виробники з Львівщини, Закарпаття, Чернігівщини, Івано-Франківщини та ін. областей України. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!