Українські водії-далекобійники зможуть оформляти візи у Польщі

2442 0
Також отримати візи у Польщі зможуть українські пілоти цивільних повітряних суден та члених екіпажів.

З 30 серпня українські водії, які працюють у сфері міжнародних вантажних перевезень, можуть подавати заяви на отримання польської візи безпосередньо у Польщі, не повертаючись в Україну. Про це повідомляє видання Yavp.pl.

Зазначається, що таке право українці отримали згідно з розпорядженням Міністерства закордонних справ Республіки Польща, яке набрало чинності від сьогодні, 30 серпня. Для отримання візи водії з України (також з Білорусі) повинні легально проживати на території Польщі та працювати у фірмі, яка займається міжнародними автомобільними перевезеннями або в некомерційних міжнародних автомобільних перевезеннях.

Читайте також: У Львові відкрили новий візовий центр

Окрім водіїв-далекобійників, отримати національну візу у Польщі зможуть також українські пілоти цивільних повітряних суден та члени екіпажів повітряних суден, які офіційно працюватимуть у Польщі. 

Питанням видачі віз займатиметься МЗС Республіки Польща через посередника, яким буде виступати приватна компанія. Саме посередник прийматиме документи на візу та видаватиме паспорти з готовими візами. За ці послуги з клієнтів братимуть сервісний збір. Тобто діятиме така ж схема, як у візових центрах в Україні.

Деталі, хто і де прийматиме зави на отримання візи та якою буде процедура подачі, незабаром оприлюднять.

Нагадаємо, Євросоюз змінив правила використання українських посвідчень водія для біженців. Зокрема, особи, які отримали в ЄС статус біженця, офіційно можуть користуватися українським посвідченням водія без необхідності його обміну упродовж усього періоду перебування під захистом.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!