У Львівського автобусного заводу новий власник та скільки заробив ректор ЛНУ імені Франка. Підсумки доби

3796 0
Нині 6 квітня та 773 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: ЛАЗ/ Твоє місто

Фото: ЛАЗ/ Твоє місто

Акцент дня: Що задекларував ректор Львівського національного університету імені Франка. Сім’я Мельників задекларувала 1 млн 799 тис. грн доходів, з яких зарплата ректора ЛНУ становить 1 млн 410 тис. грн. Окрім того, Володимир Мельник задекларував 246 тис. грн пенсії та довічну плату за звання члена-кореспондента Національної академії наук у розмірі 40 тис. грн.

Ситуація на фронті: Цієї ночі на Львівщині лунала повітряна тривога. Сигнал небезпеки пролунав на 04:50, відбій  о 06:17. Як повідомляв голова Львівської ОВА Максим Козицький, є загроза удару ворожими безпілотниками. Крім того, ворог здійснив пуск крилатих ракет з літаків стратегічної авіації. Згодом він уточнив, ракети і безпілотники у повітряний простір нашої області не заходили.

Натомість, за повідомленнями моніторингових каналів, вибухи пролунали на Запоріжжі, у Хмельницькій області; на Київщині працювали сили ППО.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 80 бойових зіткнень, найбільше на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, відповідно 22 та 20. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 14 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника та 1 – по його зенітно-ракетному комплексу. Уражено 2 засоби протиповітряної оборони, 5 артилерійських засоби, пункт управління, пункт управління БпЛА та 1 інший ворожий важливий об’єкт.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши 32 БпЛА типу «Shahed». Силами та засобами протиповітряної оборони 28 ударних БпЛА було знищено. Під ранок ворог запустив крилаті ракети різних типів. Дані наразі уточнюються.

Читайте також: Дрони СБУ атакували аеродром із російськими бомбардувальниками. Що відомо. Ці літаки росія використовує, щоб скидати КАБи по позиціях ЗСУ і прифронтових українських містах.

Та: Демобілізація строковиків. Скільки військових планують звільнити у запас. Це станеться до кінця весни.

А також: ТЦК почнуть викликати 25-річних українців для уточнення даних і медогляду. Раніше мобілізовувати могли лише тих, кому виповнилося 27 років.

Ключові події:

1. Київ компенсуватиме військовим, які втратили кінцівку, 500 тисяч грн на купівлю авто. Ознайомитись із Порядком виплати допомоги та переліком необхідних документів можна на сайті Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА.

Читайте також: Як призовникам на Львівщині оформити дозвіл для виїзду за кордон. Пояснення. Його можна отримати терміном на місяць.

Та: В Міноборони пояснили, що таке «смартмобілізація»;

2. Скільки підприємств на Львівщині є критично важливими та хто може отримати бронювання. Упродовж лютого-березня 2024 року десять підприємств отримали відмову.

Читайте також: У Львівського автобусного заводу новий власник: російський олігарх Чуркін втратив контроль над підприємством. Нею стала компанія івано-франківського забудовника Андрія Луцького «Львівінвестактив».

Та: У Львівобленерго прокоментували інформацію щодо відключень світла. У компанії застерегли не довіряти фейкам;

3. Німецькі трамваї у Львові можуть вийти на лінії вже на початку літа. На яких маршрутах. Їх місту передає Берлін.

Читайте також: Які вулиці Львова тимчасово закриті для проїзду. Перелік. Станом на 5 квітня ремонтують чотири вулиці.

Окрім того, один зі львівських автобусів курсуватиме за зміненим маршрутом.

Та: Квитки на поїзд до Угорщини та Австрії тепер доступні онлайн;

4. Забудовник подав у ДОКС документи про нібито відсутність цінності садиби Зеленських. Дерев’яна, обкладена цеглою будівля була збудована 1890 року.

Читайте також: У Львівському історичному будинку пластикові вікна замінили на автентичні. Фахівці виготовили нові вікна за зразком збережених автентичних вікон із цього будинку.

Та:У Львівській громаді встановили фотопастки, які виявлятимуть «сміттєвих» порушників. 

Tvoemisto.tv дізналося, де саме у громаді їх розмістили;

5. У Львові відбудеться благодійний симфонічний вечір для збору коштів на ЗСУ. На концерті буде програма з творів Людвіга ван Бетховена та Євгена Станковича.

Читайте також: У львівському сквері висадили вісім дерев. У сквері імені Романа Іваничука висадили 6 кленів рубрум та 2 клени польові.

Натомість понад 110 дерев незаконно зрізали на Львівщині. Довкіллю завдали шкоди на понад 263 тис. грн.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!