В Україні лікарям видаватимуть ліцензії на професійну діяльність

3344 1
У рамках реформи медицини в Україні хочуть запровадити ліцензування лікарів. Про це під час презентації у Львові зазначила в.о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун.

За словами очільниці МОЗу, ліцензування допоможе позбутися поділу лікарів на категорії, – повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.

«Лікарі повинні будуть отримати ліцензії не на господарську діяльність (як є зараз), а на професійну діяльність. Лікарі з ліцензією матимуть вищу зарплату. Також це забезпечить для них кращий соціальний захист», – пояснила Уляна Супрун.

Читайте також: Без черг, але за записом. Що хочуть змінити в поліклініках

Окрім того, щоб забезпечити кращу якість послуг лікаря в Україні до кінця 2017-го року запровадять нові уніфіковані протоколи та клінічні настанови: хто їх не прийме – не матиме фінансування.

Нагадаємо, під час презентації у Львові Уляна Супрун також повідомила, що в Україні хочуть запровадити телефонні консультації. Хворим, які викликали та очікують на карету швидкої допомоги, лікарі даватимуть поради.

Окрім того, у рамках реформи медицини, зарплата сімейного лікаря може становити від 19-ти до 50-ти тисяч гривень, – про це раніше Tvoemisto.tv повідомив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради. 

Підготувала Людмила Рубцова

 


Читайте також:
21 Листопада, 2016 20:27
dima Тетерівської ОТГ, що на Житомирщині, успішно побудувала дитсадок та провела термосанацію школи:
[***]://decentralization.gov.ua/success/item/id/62
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!