Українці зможуть отримувати судові повістки у Viber

1759 0
Впровадити сервіс запланували не пізніше 10 лютого 2023 року.
Фото: mesotheliomahelp.org

Фото: mesotheliomahelp.org

Судові повістки, повідомлення та виклики тепер надходитимуть і на електронні месенджери. Відповідний порядок затверджений Державною судовою адміністрацією України (наказ від 23.01.2023 №28). Про це повідомив заступник голови Державної судової адміністрації Сергій Чорнуцький.

Згідно з порядком повістки за заявою учасника судового процесу першочергово надсилатимуть на месенджер. У випадку, коли мобільний телефон абонента не «прив’язаний» до месенджера, повістки як і раніше надходитимуть у формі SMS-повідомлень. Наразі державне підприємство «Інформаційні судові системи» завершує розробка сервісу щодо автоматичного надсилання судами повісток на один із найпоширеніших месенджерів – Viber. Впровадити сервіс запланували не пізніше 10 лютого 2023 року.

Читайте також: Про судове засідання львів'янам повідомлятимуть через SMS

Чорнуцький зазначав, що сервіс забезпечуватиме економію коштів судів в сумі понад 6 млн грн на рік, оскільки вартість однієї надісланої судової повістки за допомогою месенджера (Viber) втричі дешевша, ніж вартість однієї надісланої судової повістки у вигляді SMS-повідомлення. 

«Месенджер аналогічно SMS-повідомленням забезпечуватиме доставку текстових повідомлень на номери мобільних телефонів учасників справи, що цілком відповідає нормам процесуального законодавства в частині можливості повідомлення учасників судового процесу через інші засоби зв’язку (зокрема мобільного), які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику. Дані, які підтверджуватимуть надсилання та доставку таких повідомлень на Viber, будуть надходити та зберігатися в автоматизованій системі документообігу суду (із запобіганням їхньому видалення чи коригування)», – додає він.

Нагадаємо, про те, чи буде в «Дії» військовий квиток та чи надходитимуть туди повістки, читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!