Українців закликають фотографувати стихійні сміттєзвалища

2878 0
У Міністерстві екології та природних ресурсів закликають українців фотографувати й інформувати про незаконні та тимчасові сміттєзвалища.
фото: ecotown.com.uа

фото: ecotown.com.uа

Як зазначив міністр екології Остап Семерак, вирішення проблеми переробки та утилізації сміття залежить також від бажання самих українців змінювати ставлення до охорони навколишнього середовища, – йдеться на офіційному сайті міністерства.

«Подорожуючи Україною, кожен бачить великі і маленькі сміттєзвалища, які ніким не впорядковані. Наше завдання – донести до кожного українця, що це наша спільна справа боротися із забрудненням та сміттям навколо нас. Тому інтерактивна частина карти сміттєзвалищ передбачає мобільний додаток, який без проблем можна буде закачати на телефон і комунікувати з Міністерством, інформуючи нас про сміттєзвалища і паралельно контролюючи органи місцевого самоврядування: як вони прибирають території від цих незаконних і тимчасових сміттєзвалищ», – розповів Остап Семерак. Він додав, що робота зі створення інтерактивної карти та мобільного додатку вже на завершальному етапі.

Нагадаємо, на сайті Міністерства екології та природних ресурсів з'явиться інтерактивна карта всіх сміттєзвалищ, якою зможе користуватися та доповнювати кожен українець.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!