Укрпошта вводить в обіг нові марки із фрагментами вишивки. Фото

1556 0
На поштових мініатюрах зображені фрагменти вишивки Дніпропетровської, Луганської, Рівненської та Тернопільської областей.
фотоколаж: укрінформ

фотоколаж: укрінформ

21 травня Укрпошта вводить в обіг чотири поштові марки із серії «Українська вишивка – код нації». На поштових мініатюрах зображені фрагменти вишивки Дніпропетровської, Луганської, Рівненської та Тернопільської областей.

Як повідомляють у пресслужбі компанії, в якості ескізів марок використали експонати Національного музею народної архітектури та побуту, Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» та приватної колекції Віри Матковської.

Тираж марок становить 130 тисяч примірників. Доповнюють поштовий випуск конверти та картки.

Нагадаємо, що серію поштових марок «Українська вишивка – код нації» Укрпошта розпочала у 2018 році. В межах серії світ побачили марки із вишивкою 8 регіонів України: Вінницької, Волинської, Київської, Львівської, Полтавської, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей.

Для довідки

В Україні відомо майже 250 видів вишивальних швів та близько 100 видів і технік вишивання (гладь, хрестик, низь, мереження тощо).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!