Університети Львова майже повністю виконали держзамовлення

2390 0
До сьогодні, 18 серпня, абітурієнтів зараховували на навчання на платну форму, натомість на бюджетне навчання набір вже завершено.
Фото: vk.com

Фото: vk.com

Найбільші львівські виші держзамовлення майже повністю виконали, повідомляє Експрес.

"Цьогорiч на бюджетну форму навчання на рiвень бакалавра ми зарахували 2055 осiб на стацiонар та 140 - на заочне, -
повідомив Богдан Стельмахович, вiдповiдальний секретар приймальної комiсiї ЛНУ iм. I. Франка. - Кiлька мiсць стацiонару залишилось на фiзичному та механiко-математичному факультетах, на заочнiй формi теж маємо незначний недобiр на математичнi спецiальностi, бiблiотекознавство. Тому ми звернулись до Мiносвiти з проханням дозволити дозарахування абiтурiєнтiв на цi мiсця, зараз очiкуємо на вiдповiдь".

Читайте також: Львівські виші - у трійці за кількістю поданих заяв

Повнiстю виконали державне замовлення в НУ "Львiвська полiтехнiка". "Бюджет ми закрили повнiстю - прийняли на перший курс бакалаврату 2150 осiб на денну форму та 40 - на заочну, - повіджомив Олег Давидчак, вiдповiдальний секретар приймальної комiсiї вишу. - Зараз проводимо зарахування на платну форму, i, що цiкаво, навiть тут маємо конкурс - до прикладу, на "комп'ютерну iнженерiю", "музейну справу", "соцiальну роботу".

Натомість здобути медичну освіту зможе значно менше студентiв. "Ми прийняли на бюджетне навчання 405 осiб, - розповів Андрiй Наконечний, вiдповiдальний секретар приймальної комiсiї Львiвського нацiонального медичного унiверситету iм. Д. Галицького. - Конкурс на бюджет становив 22 людини на мiсце".

"Львiвський нацiональний аграрний унiверситет цьогорiч прийняв на бюджетне навчання на стацiонар 422 студентiв. Ще 208 мiсць - для заочникiв", - розповіла Оксана Грицина, вiдповiдальний секретар приймальної комiсiї вишу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!