Усі українські фільми викладатимуть на освітній електронній платформі

2318 1
Вчителі зможуть використовувати їх для вивчення історії та української літератури.
фото зі зйомок фільму "Захар Беркут"

фото зі зйомок фільму "Захар Беркут"

Українські фільми й тизери до них розміщуватимуть на Національній освітній електронній платформі для безкоштовного використання під час освітнього процесу. Відповідний Меморандум учора, 17 липня, підписали МОН, Мінкульт та «Українська кіно-асоціація». Про це повідомляє прес-служба МОН.

На Національній освітній електронній платформі створять окрему Медіатеку для тизерів українських стрічок, аби заохочувати дітей. А готові фільми, каже міністерка освіти Лілія Гриневич, вчителі використовуватимуть в навчальному процесі.

Читайте також: Феномен Федишин і чому зміг Потап. Як україномовна музика стала комерційно вигідною

«Це може особливо допомогти для вивчення літератури та історії. І це стосується як художніх фільмів, так і документальних. Наприклад, якщо ми говоримо про депортацію кримських татар, у нас є чудовий художній фільм «Чужа молитва» і є документальний фільм «1944». Вони справляють на дитину емоційний вплив, який допомагає краще все запам’ятати», – каже Лілія Гриневич.

Міністр культури Євген Нищук зазначив, що в останні три роки в українському кінематографі з’являються стрічки про ті події історії й тих людей, які були колись або перекручені, або заборонені, обростали різними міфами.

«Буквально в жовтні виходить прем’єра «Захар Беркут», наприклад, чи наступного року – «Олекса Довбуш», чи «Мавка» за Лесею Українкою. Є десятки фільмів, які співпадають зі шкільною програмою», – каже Євген Нищук.

Читайте також: Які українські фільми очікувати у 2019 році. 21 прем’єра

Виконавча директорка «Української кіно-асоціації» Вікторія Ярмощук зазначає, що важливо формувати саме ті змісти й думки, що дозволять не втрачати оптимізм і надалі боротись за процвітання. Саме такий продукт, за її словами, виходитиме на українські екрани.


Читайте також:
18 Липня, 2019 09:51
666 ... та вже виросло два покоління українців , які отак вивчали історію -- по телевізору ...а як в Україні вивчають літературу , то я краще скажу -- " Зате як ми співаємо .." ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!