В одній із львівських служб таксі з'явився електромобіль

4197 0
В одній з львівських служб таксі з'явився електромобіль. Таким чином всі принади екологічного транспорту зможуть відчути не лише власники електрокарів, а й пасажири еко-таксі.

 Як розповів один з натхненників впровадження електромобіля в службу львівського таксі Костянтин Євтушенко, це поки що лиш пілотний проект, пише профільне видання Autogeek

«Нам важливо не заробити на цьому, а вивчити питання, наскільки електромобілі можуть прижитися в сфері послуг перевезення пасажирів. Якщо він добре себе зарекомендує, ми будемо готові закупити ще кілька автомобілів. Аж до організації окремої служби екологічного таксі», – пояснив Костянтин Євтушенко.

Читайте також: На Львівщині запрацює 7 заправок для електрокарів. Де решта?

Крім того, днями завершився експеримент з використання електрокарів міськими чиновниками Львова. Як стверджує Костянтин Євтушенко, тест-драйв електромобілів у Львові тривав місяць. За цей час чиновники змогли не тільки розгледіти плюси такого виду транспорту, але й заявили про готовність пересісти з звичайних автомобілів на електричні вже найближчим часом.

«Машини мерії рідко проїжджають більше 100 км в день. Це менше, ніж запас ходу у найбільш бюджетного електромобіля – Nissan Leaf. Заряджати їх можна вночі, в гаражі. В іншому ж – суцільна вигода. Ви тільки уявіть: впродовж місяця чиновники, які їздили на електромобілях, не купили жодного літра бензину. А це ж наші з вами гроші», – розповідає Костянтин Євтушенко.

Читайте також: Чи їздитимуть чиновники на електрокарах?

За його словами, вже в 2015 році львівська мерія готується підписати контракт на поставку 6 електромобілів для гаража міської адміністрації. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!