В Офісі президента анонсували візит на Львівщину міністра охорони здоров'я

2559 0
Максим Степанов приїде до Львова через велику кількість хворих на Covid-19 в регіоні.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

В Офісі президента сьогодні, 20 червня, анонсували, що Львівську область відвідає міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Максим Степанов планує відвідати Львівську та Закарпатську області. Ці регіони – серед лідерів за кількістю інфікованих», – ідеться в повідомленні.

Проте у президента не уточнили, коли саме планується приїзд урядовця. Нагадаємо, раніше через ситуацію із захворюваністю Львівщину відвідав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, але зустріч із керівництвом області відбулась за зачиненими дверима, її не анонсували.

Читайте також: Поки центр гуляє, у лікарнях бракує місць. Як Львів переживає пік коронавірусу

Додамо, раніше Максим Степанов говорив про можливість повернення до жорсткого карантину в регіонах, де кількість захворілих не зменшується. Утім, у анонсі Офісу президента наразі говорять про можливе посилення карантину у Закарпатській області.

«Максим Степанов детально вивчить ситуацію в Закарпатській області та заслухає пропозиції місцевої влади. Додаткові обмеження може бути запроваджено на один тиждень», – говорять в Офісі президента.

Нагадаємо, сьогодні, 20 червня, на Львівщині лабораторно підтверджено вже 3679 випадків інфікування коронавірусом.

За минулу добу лабораторні центри в області провели 789 ПЛР-тестів, з яких позитивними виявились 142 (50 мешканців Львова). Із цих проб новими є 589, із них позитивними є 84. Загалом 114 людей померли від коронавірусу на Львівщині, а 668 одужали.

Читайте також: Уряд оприлюднив нові правила карантину. Що заборонено

Додамо, як раніше повідомляв заступник директора Львівського обласного Лабораторного центру МОЗ Олег Когут, Львівщина зверталась до МОЗ із тим, аби для оцінювання ситуації в області до уваги брались лише «свіжі» проби на коронавірус, а не ті, що накопичились в черзі.

У п'ятницю, 19 червня, Львівська обласна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій продовжила карантин без послаблень в області до 22 червня – до наступного свого засідання.

Нагадаємо, адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 липня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!