В ополонку на Водохреща: поради для тих, хто пірнає з дітьми

4903 0
Tvoemisto.tv поцікавилося, як підготувати дитину до купання в ополонці на Водохреща.
Фото: Pinterest

Фото: Pinterest

Про те, як повинен відбуватись етап підготовки до пірнання в ополонку дітей,  Tvoemisto.tv розповів Олексій Башкірцев, кандидат медичних наук, директор медичного центру:

1. Дитину потрібно підготувати та загартовувати упродовж тривалого періоду: занурювати ніжки в холодну воду на кілька секунд, обтирати вологим рушником тощо.

2. Діти по-різному підготовані: якщо дитина перед тим була в бані з батьками, має досвід пірнання в холодну воду, їй легше, а коли діти часто вдома, в квартирі, в теплі – їм пірнання в ополонку не рекомендується.

3. Якщо вам все-таки хочеться долучити дитину до цього свята і традиції – то дитину не можна повністю занурювати в ополонку, краще просто побризкати на неї водою, цього буде достатньо.

Абсолютні протипоказання для дітей:

-   Коли в дитини загострення якоїсь хвороби

-   Загострення серцевих, ниркових проблем, проблеми з печінкою

-   Підвищення температура

-   Епілепсія

-   Ослаблена дитина (діти, які відстають у наборі ваги)

-   Психічні розлади (порушення соціальної адаптації)

-   Онкологічні хвороби

-   Дерматити та екземи, язви

Важливо пам’ятати, що пірнати в проруб можна тільки у присутності іншої людини: обов’язково, щоб хтось стояв на березі. Тоді пірнати потрібно по черзі. 

Підготувала Оксана Матійків,
інфографіка: Олександра Дем'яненко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!