В Україні перевірять ФОПів, які закрилися після змін єдиного податку

4037 0
Державна фіскальна служба (ДФС) планує перевірити всіх фізичних осіб-підприємців, які закрилися наприкінці грудня 2016 – початку січня 2017 року після внесення змін до законодавства щодо сплати єдиного податку.
фото:  apostrophe.com.ua

фото: apostrophe.com.ua

Про це 17-го лютого повідомив голова ДФС Роман Насіров. «Багато з тих, хто закрилися, це були непрацюючі суб’єкти господарської діяльності. Причому не працювали вони вже рік або два. Тому їх перевірити не так важко. Але були і такі випадки, коли ми розуміємо, але це важко довести, що підприємство працювало, але просто нічого не декларувало», – цитує посадовця УНІАН.

За словами Насірова, поряд із закриттям неробочих суб’єктів господарювання в січні відкрилося 28 тисяч нових.

«Процес перевірок встановлено законодавством, і він буде проходити у встановленому порядку. Якщо б у податковій політиці було передбачено, що є окремий порядок закриття – без перевірки. Ми перевіряємо згідно з кодексом», – додав голова ДФС.

Нагадаємо, 27-го грудня президент Петро Порошенко підписав зміни до законодавства щодо роботи фізичних осіб-підприємців. Відповідно до нових норм, з 1-го січня друга та третя групи ФОПів платять єдиний соціальний внесок 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку.

Нововведення ще до початку дії призвело до масового закриття ФОПів, які використовувалися не постійно – так званих «сплячих ФОПів».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!