В Україні поки ще не зафіксували випадків повторного захворювання на коронавірус

2379 0
Водночас чернівецька лікарка міської лікарні №1 Анна Рибачук повідомила, що повторно захворіла на коронавірус.
Фото: freepik

Фото: freepik

В Україні поки ще не зафіксували випадків повторного захворювання на коронавірус. Про це під час брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«У науковій пресі зустрічається така інформація,  але ми повинні пам'ятати, що коронавірусна хвороба Covid-19 – це зовсім нова інфекція. Постійно тривають дослідження, зокрема щодо повторного інфікування людини, яка щойно перехворіла. Але науково-доказових статей або досліджень, які б чітко могли сказати, що дійсно таке може бути, ми поки не бачили. Наші українські науковці та спеціалісти, які зокрема працюють з Міністерством охорони здоров'я, поки таких доводів не наводили», – розповів міністр. 

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я повідомляли, що наявність антитіл у людей, які перехворіли коронавірусною інфекцією, не гарантує їм наявність імунітету. 

Водночас чернівецька лікарка міської лікарні №1 Анна Рибачук повідомила, що повторно захворіла на коронавірус. У неї легка форма пневмонії.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!