В Україні створять сайт із реєстром поховань загиблих в АТО

3100 0
Кабінет міністрів України затвердив план заходів з увічнення пам’яті захисників України на період до 2020 року Про це йдеться в розпорядженні уряду від 23 вересня цього року.
фото: facebook

фото: facebook

Кабмін доручив Українському інституту національної пам’яті, Міноборони, Міністерству внутрішніх справ, Державній службі у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, Мінрегіону, Мінсоцполітики, а також обласним облдержадміністраціям і КМДА протягом 2015 року створити базу даних щодо поховань загиблих осіб, які брали участь у захисті України під час проведення антитерористичної операції.

Читайте також: Демобілізованим із зони АТО львів’янам збільшать виплати

Український уряд також доручив протягом 2015-2016 років створити інтернет-сторінку, на якій розміщуватиметься інформація про Національний меморіал «Герої не вмирають» із зазначенням місць поховань воїнів, які брали участь у захисті України під час АТО.

Читайте також: В Україні відклали мобілізацію та збільшуватимуть контрактну армію

Крім того, упродовж 2015-2018 років за дорученням уряду має бути споруджено Український національний пантеон у Києві та Національне військове меморіальне кладовище. З цією метою Кабмін розпорядився розробити та затвердити єдиний зразок надгробка на могилі бійців, що брали участь в АТО. Кабмін також доручив обласним держадміністраціям розробити та затвердити в місячний термін регіональні плани заходів з увічнення пам’яті захисників України та забезпечити їх виконання.

Нагадаємо, від завтра, 1 жовтня, стартує осіння призивна кампанія до ЗСУ та Нацгвардії. 14 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що проведення наступних хвиль часткової мобілізації відкладається, проте держава планує використовувати механізм призову на строкову службу. 20 вересня у своєму інтерв'ю журналістам українських телеканалів Порошенко пообіцяв підвищити призовний вік з 18 до 20 років.

Джерело: Еспресо.TV

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!