В Україні створили онлайн-карту доріг, на яких дозволений рух вантажівок

9820 2
На сайті «Укравтодору» опублікували інтерактивну мапу доріг, де дозволений рух великогабаритного транспорту до 40 тонн. Про це інформує прес-служба відомства.
фото: tsn.ua, fakty.ictv.ua, infolviv.eu

фото: tsn.ua, fakty.ictv.ua, infolviv.eu

Від 1 червня «Укравтодор» ввів обмеження на рух вантажівок на автомобільних дорогах України. Заборона вводиться через нагрів асфальтобетонного покриття та його деформацію. Відтак, рух транспортних засобів загальною масою понад 24 тонн або навантаженням на одну вісь більше 7 тонн рух на певних дорогах з 10:00 год. до 22:00 год. заборонено.

На мапі, розробленій «Укравтодором», зображено всі автомобільні дороги загального користування державного значення, котрими можуть пересуватися вантажівки вагою до 40 тонн, а саме:

1)    Міжнародні автомобільні дороги державного значення (М-01–М-29) – позначені червоним кольором;

2)    Національні автомобільні дороги державного значення (Н-01–Н-23) – позначені синім кольором;

3)    Регіональні автомобільні дороги державного значення (Р-01–Р-79) – позначені сірим кольором;

4)    Територіальні автомобільні дороги державного значення (Т-01-01–Т-27-17) – позначені фіолетовим кольором.

«Керуючись мапою, водії великовагових транспортних засобів матимуть змогу розробити більш зручні для них маршрути перевезення вантажів, не порушуючи правила та не сплачуючи штрафи за перенавантаження», – зазначають на сайті «Укравтодору». Інтерактивну мапу можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, голова Львівської обласної держадміністрації Олег Синютка закликає повідомляти про порушення цього обмеження. «Незважаючи на всі заборони та обмеження, у спеку на дорогах Львівщини продовжують їздити вантажівки. Нам справді довелось прикласти багато зусиль, щоб відремонтувати ці дороги. Переконаний, ніхто не хоче, аби це все знищили за одне літо. Прошу всіх небайдужих людей, якщо Ви бачите «фури» в спеку – записуйте номерний знак та дзвоніть на гарячу лінію «112». Винні будуть покарані», – написав Олег Синютка на своїй сторінці у Фейсбук.

 


Читайте також:
20 Жовтня, 2019 15:40
Володимир Додайте посилання для завантажування карти
21 Червня, 2019 16:12
Иван Есть актуальная ссылка?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!