В Уряді планують створити п’яту групу ФОПів. Хто може ввійти

4397 0
У Мінцифри розповіли деякі деталі про 5 групу ФОПів.
Фото: dt.ua

Фото: dt.ua

Олександр Борняков, заступник Міністра цифрової трансформації, на зустрічі в Європейській Бізнес Асоціації розповів про плани Уряду щодо введення нової, п'ятої групи платників податків для ІТ-галузі. Про це повідомляють на сайті Ліга. Закон.

Борняков розповів, що в нову групу ввійдуть ІТ-фахівці, які є ФОПамі, але фактично пов'язані з роботодавцем трудовими правовідносинами. Введення такої групи платників податків необхідно для того, щоб уникнути схеми, коли українські компанії підписують договори з ФОПами, які фактично є працівниками.

Читайте також: Скільки заробляють та на що витрачають львівські ІТ-фахівці

«Ми можемо зробити легальне працевлаштування для 5 групи, не підвищуючи податки, але потрібен спеціальний запобіжник, крім КВЕД, щоб вся країна не перекинулася на 5 групу», – каже він.

Заступник міністра назвав особливості 5-ї групи платників податків, серед яких:

- вони будуть працевлаштовані в українських компаніях, але при цьому будуть ФОПами, а також зможуть виїжджати за кордон на роботу;

- їх можна буде перевести з одного проекту на інший, такі працівники зможуть безпроблемно змінити замовника;

- податок для 5 групи складе від 6 до 10% - він буде рости поступово протягом декількох років.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!