Вакцинація від раку шийки матки найефективніша у підлітковому віці. Де щепитися на Львівщині

1602 0
Фахівці у Львові нагадують про безкоштовну вакцинацію від раку шийки матки.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Із 18 по 24 січня триває Всесвітній тиждень обізнаності про рак шийки матки. Протягом цього тижня в Україні говоритимуть про особливості хвороби та важливість вчасної профілактики, а фахівці Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у Львові нагадують про вакцинацію від раку шийки матки.

Центр продовжує щорічну вакцинацію дівчаток від вірусу папіломи людини, який є однією з основних причин розвитку раку шийки матки. Найефективніша, за словами медиків, така вакцинація у підлітковому віці – до 15 років. Щоб пройти її, необхідно зареєструватись до лікаря педіатра чи лікаря-імунолога ЗУСДМЦ у реєстратурі за тел. 032 270 22 07, 097 150 70 53, 063 189 70 50.

Читайте також: Профілактика раку: чому регулярний огляд у гінеколога може врятувати життя

Для дітей Львівської області вакцинацію проводять безкоштовно, оскільки вакцину закупили у межах затвердженої комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я Львівської області на 2021-2025 роки. Ця програма передбачає безкоштовну вакцинації дівчаток з 2017 року.

Нагадаємо, що є декілька причин, через які жінка може захворіти на рак шийки матки. Водночас існують правила, які допоможуть вберегтися від цього захворювання. Детальніше читайте тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!