Чому важливо вакцинуватись від раку шийки матки. Пояснення медика

1594 0
Провакцинуватись від вірусу папіломи людини дівчатам і хлопцям варто до початку статевого життя.
Фото умовне

Фото умовне

Щоб зменшити ризик захворюваності на рак шийки матки необхідно вчасно вакцинуватись від вірусу папіломи людини. Для дітей від 9 років щеплення безкоштовне, дорослим доведеться платити. Про це під час медичного ток-шоу «Консиліум» Тvoemisto.tv розповіла сімейна лікарка Людмила Марущак.

«Вірус папіломи людини – дуже розповсюджене захворювання, яке викликає рак шийки матки. Вакцинувати дівчат і хлопців варто до початку статевого життя. Щеплення рекомендовано починати з 9 років», – каже Людмила Марущак.

 

Як пояснила лікарка, на прийомах батькам завжди розповідають про необхідність вакцинації та рекомендують робити від вірусу папіломи людини, оскільки в основному календарі щеплень цього щеплення не має.

Дітям віком від 9 до 13 років щеплення доведеться робити дворазово – з інтервалом нуль і п’ять місяців. Дітям старшим 15 років – тричі, з інтервалом введення вакцини у нуль, один та п’ять місяців. Вакцинація для дітей є безкоштовною.

Читайте також: Як часто львів'янки відвідують гінеколога. Опитування

Нагадаємо, що «Твоє місто» вперше запустило медичний проєкт «Консиліум». Це майданчик, де збираються професіонали різних галузей медицини, а також реальні люди, які поділяться своїм досвідом. Темою першого випуску стало «Жіноче здоровʼя». Під час ток-шоу експерти пояснили, коли вперше відводити дівчинку до гінеколога, як підготувати до першої менструації та розказали про жіночі проблеми у дорослому віці. Ток-шоу можна переглянути на сторінках Tvoemisto.tv у Facebook та YouTube.

__________________________________________________________________________________________________

 

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!