Вибухи в Дрогобицькому районі та на Львівщині затримали працівників військкомату. Підсумки доби

8980 0
Нині 21 вересня та 574 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: Повітряні сили

Фото ілюстративне: Повітряні сили

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 05:42, відбій – о 06:34. Повітряні сили України повідомили про виліт 8 бортів Ту-95МС з аеродрому «Оленья» (Мурманська область). Окупанти запустили ракети.

У Києві, на Хмельниччині, Черкащині, в Харкові та Рівному лунали вибухи, працювала ППО. Мер Харкова Ігор Терехов нарахував шість «прильотів», є постраждалі. Як повідомив голова Київської ОВА Сергій Попко, в Голосіївському та Дарницькому районах столиці сталося падіння уламків ракет внаслідок роботи ППО. Зокрема, за словами мера Києва Віталія Кличка, уламки пошкодили газову трубу, є руйнування нежитлових будівель, рятувальники гасять пожежу. Семеро поранених, трьох з них госпіталізовано.

Як розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький, під час повітряної тривоги пролунали вибухи у Дрогобицькому районі. Усі профільні служби виїхали на місце події. Більше інформації він пообіцяв повідомити згодом.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 23 бойових зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 11 ударів по районах зосередження противника та 5 – по його ЗРК. Уражено 11 артилерійських засобів, зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10» та ворожу станцію РЕБ.

Читайте також: Садовий відповів, чи можливо купити ППО для Львова. Мешканці Львова в соцмережі закликали мера придбати ППО для захисту міста від ракет та дронів. Проте це не є можливим. Львівська міська рада і мер не мають юридичного права купувати зброю.

Та: На Львівщині лише через суд змогли зобов’язати міську владу прибрати укриття на 400 людей. У селі Пониковиця Золочівського району виявили занедбане укриття у Народному домі. Упродовж повномасштабної війни Бродівська міська рада, на балансі якої перебуває обʼєкт, не привела його у належний стан.

Ключові події:

1. Рада проголосувала за негайне відкриття е-декларацій. «За» проголосував 341 нардеп.

Читайте також: Верховний суд підтвердив вирок для депутата Львівської облради, затриманого на хабарі. Раніше Михайло Дзюдз очолював Західне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстицій.

Та: На Львівщині викрили двох інспекторів митниці, які брали хабарі за безперешкодне оформлення вантажу. Вимагали гроші навіть у волонтерів, які ввозили запчастини та харчові продукти для потреб військовослужбовців ЗСУ;

2. Внаслідок російської атаки на Львів загинув ветеран, у якого троє дітей. Два тижні він шукав роботу і у нього був перший робочий день.

На цю ж тему: Ворожа атака дронами на Львів принесла підприємцям збитків на 450 млн гривень. Постраждало 59 компаній, а 320 людей втратили роботу.

Читайте також: «Морили голодом та незаконно утримували чоловіка». На Львівщині затримали працівників військкомату. 19 вересня військовослужбовець-водій побив чоловіка, при цьому погрожував йому зброєю. Він бив потерпілого руками та ногами по тілу та обличчі. Відповідне відео було поширено мережею Інтернет у цей же день;

3. МОЗ ініціює звільнення керівників лікарень. Чи будуть зміни на Львівщині. Причиною є неефективне використання коштів.

Читайте також: Львівський «Охматдит» об’єднали з Чорнобильською лікарнею. Що зміниться. Об’єднання посилює шанси цих лікарень за три роки знову увійти у спроможну мережу як єдиний надкластерний заклад і конкурувати з іншими закладами.

А також: Новий штам коронавірусу. Що про нього відомо і чим він небезпечний. Наразі «Піролу» вивчають. Зараз медики можуть лише сказати, що цей штам може обходити вже існуючий імунітет. Відтак це збільшує ймовірність зараження. Також він може швидко поширитися світом через зменшення обсягів тестування та нагляду за коронавірусом.

Та: В Інституті урології в Києві вимагали $6 тисяч за безкоштовну операцію. Лікар під слідством. Посадовця затримали при отриманні хабаря. Під час обшуків у його службовому кабінеті виявили 250 тисяч гривень та 3600 доларів, а в нього вдома – ще понад 40 тисяч доларів та близько 200 тисяч гривень;

4. А також: У КМДА готуються до розгортання «Пунктів Незламності». Інформацію про місця розташування та графіки роботи «пунктів незламності» можна буде знайти на сайтах КМДА та районних адміністрацій. Окрім цього, планується відновити роботу мапих пунктів обігріву.

Читайте також: Доступність на Головному вокзалі та розуміння жестової мови у ЦНАПах. Що планують змінити на Львівщині. В області напрацьовуватимуть питання безбар'єрності у шести напрямках.

Та: Вулицю Січових Стрільців у Львові зроблять пішохідною на один день. Чи курсуватимуть тролейбуси. Проїзд буде заблоковано;

5. У Шевченківському гаю відбудеться зустріч бойків. Збиратимуть гроші на ЗСУ та реабілітацію пораненого воїна. Щоб потрапити на захід потрібно купити вхідний квиток.

Читайте також: На вулиці Шевченка у Львові встановлять скульптури сучасного мистецтва. Нові скульптури з’являться також на проспекті Свободи,в Стрийському парку, вул. Шота Руставелі, площі Петрушевича, Львівському палаці мистецтв, залізничному вокзалі Львова, артцентрі «Я Галерея» та у Львівському скансені.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!